Dün akşam gerçekleşen sempozyumumuzda genç arkadaşlarımız Cengiz Dağcı'nın, eserleri ve fikir dünyası hakkındaki bildirilerini sundular. Dağcı, romanlarında Türk halkının Kırım'da nasıl zulümler yaşadığı ve niçin savaştığını tarihi gerçeklik içinde bizlere sunmuştur. Savaşın ve sürgünün en acı tecrübelerini yaşamak ve bunları kaleme almak sonraki nesiller için rehber olmaktadır. Cengiz Dağcı bu anlamda da üzerine eğilinmesi gereken bir kişiliktir. Konuşmacılarımıza faydalı sunumları için teşekkür eder, başka programlar için emsal teşkil etmesini dileriz.
Ata toprağına özlemin somutlaşmış hali olan Dağcı'nın şu satırlarını da unutmamak gerekir : "Türk halkı için toprak her şeydir. Toprak almak, can almaktır."
İstanbul Türk Ocağı
Adres: Divan Yolu Cad. Sultan II. Mahmut Türbesi Yanı No:86 Cağaloğlu/İSTANBUL
Tel: (0212) 513 21 41
E-mail: istanbulturkocagi@gmail.com
TÜRK KENEŞİ’NİN 10. YILI MÜNASEBETİYLE TÜRK BiRLİĞİ GENÇLİK SEMPOZYUMU
İstanbul Türk Ocağı gençlerinin düzenleyeceği gençlik sempozyumu 3-5 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Katılmak isteyen lisans ve lisansüstü öğrencilerinin özet gönderimleri için son tarih 20 Ağustos 2019’dur. Bildiri özetlerinin itosempozyum2019@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir. Sempozyuma katılmaya hak kazanan bildiriler 10 Eylül tarihinde açıklanacaktır.
Gençlik Kolumuzun iki yıldır düzenlediği "Milli Mefkure Mektebi Eğitim Programı" üçüncüsüyle kaldığı yerden devam ediyor.
Eğitim takvimi iki kademeden oluşmaktadır ve ücretlidir. Bu ilan müfredat, ders takvimi, başvuru şartları ve kesin kayıt hakkındadır.
Ders Başlıkları ve ders verecek olan hocalarımız,
1. PROF. DR. MEHMET ÖZ
2. PROF. DR. SADETTİN ÖKTEN
3. PROF. DR. NADİM MACİT
4. PROF. DR. MUSTAFA ÖZTÜRK
5.PROF. DR. ALİ TAYFUN ATAY
6. PROF. DR. VAHİT TÜRK
7. PROF. DR. ALPASLAN AÇIKGENÇ
8. DOÇ. DR. MEHMET AKİF OKUR
9. DOÇ. DR. HAMDİ GENÇ
10. DR. SÜLEYMAN ŞENEL
11. DR. ÖMER KOCAMAN
Türk Ocakları İstanbul Şubesinin 2016-2017 104. Yıl Konferansları 13 Ocak 2016 Cuma akşamı Doç. Dr. Nalan KIZILTAN’ın “Milli Kültür ve Uluslararasılaşma” konulu konferansı ile devam etti.
Nalan KIZILTAN konuşmasına İtalya’da yaşadığı tecrübeleri anlatarak başlayıp, burada Türklerle ilgili yanlış algıların olduğunu gözlemlediğinden bahsetti. “Biz Türkleri kimsenin tanımadığını fark ettikten sonra kendime bizi nasıl tanıtabilirim?” diye sordum. Ve önceliğimin dostluk kurarak dilimizi “Türkçeyi” öğretmek olduğuna karar verdim diyen Nalan KIZILTAN kendi dili olmayanın yabancı dili de olmaz diyerek ana dilimizi iyi öğrenmenin birinci şartımız olduğunu söyledi.
Türk Ocakları İstanbul Şubesi Gençlik Kolu olarak iki yıldır düzenlediğimiz "Milli Mefkure Mektebi Eğitim Programı"nın üçünsünü düzenliyoruz.
Eğitim takvimi iki kademeden oluşmaktadır ve ücretlidir. Bu ilan müfredat, ders takvimi, başvuru şartları ve kesin kayıt hakkındadır.
Ders Başlıkları,
1. Türkçe ve Türk Ruhu,
2. Türk Tarihini Nasıl Okumalıyız,
3. Şehir-Kültür-Mimarlık (Orta Asya, Selçuklu, Osmanlı),
4. İslâm ve Zihniyet,
5.İktisadi Zihniyet,
6. Türk Mûsıkîsi,
7. Popüler Kültür,
8. Demokrasi ve Laiklik,
9. Medeniyet Teorisi,
10. Türk Dünyası,
11. Milli Kimlik,
Hatırlı Hatıralar sohbet programımızda bu hafta (21 Aralık 2016) Suriye Türkmen Meclisi Eski Başkanı Abdurrahman Mustafa konuğumuz oldu. Genç arkadaşlarımız için öncelikle kendisini tanıtan Abdurrahman Mustafa Suriye'deki savaş ve Suriye Türkleri meseleleri konusundaki güncel durumu izah ederek görüşlerini aktardı. Keyifli sohbetinden dolayı kıymetli büyüğümüze, iştiraklerinden ötürü aziz ocaklılara teşekkür ederiz.