Türk Ocakları İstanbul Şubesinin 2016-2017 104. Yıl Konferansları 13 Ocak 2016 Cuma akşamı Doç. Dr. Nalan KIZILTAN’ın “Milli Kültür ve Uluslararasılaşma” konulu konferansı ile devam etti.
Nalan KIZILTAN konuşmasına İtalya’da yaşadığı tecrübeleri anlatarak başlayıp, burada Türklerle ilgili yanlış algıların olduğunu gözlemlediğinden bahsetti. “Biz Türkleri kimsenin tanımadığını fark ettikten sonra kendime bizi nasıl tanıtabilirim?” diye sordum. Ve önceliğimin dostluk kurarak dilimizi “Türkçeyi” öğretmek olduğuna karar verdim diyen Nalan KIZILTAN kendi dili olmayanın yabancı dili de olmaz diyerek ana dilimizi iyi öğrenmenin birinci şartımız olduğunu söyledi.
Türk Ocakları İstanbul Şubesi Gençlik Kolu olarak iki yıldır düzenlediğimiz "Milli Mefkure Mektebi Eğitim Programı"nın üçünsünü düzenliyoruz.
Eğitim takvimi iki kademeden oluşmaktadır ve ücretlidir. Bu ilan müfredat, ders takvimi, başvuru şartları ve kesin kayıt hakkındadır.
Ders Başlıkları,
1. Türkçe ve Türk Ruhu,
2. Türk Tarihini Nasıl Okumalıyız,
3. Şehir-Kültür-Mimarlık (Orta Asya, Selçuklu, Osmanlı),
4. İslâm ve Zihniyet,
5.İktisadi Zihniyet,
6. Türk Mûsıkîsi,
7. Popüler Kültür,
8. Demokrasi ve Laiklik,
9. Medeniyet Teorisi,
10. Türk Dünyası,
11. Milli Kimlik,
Birinci Kitabı İndirmek İçin Tıklayınız
İkinci Kitabı İndirmek İçin Tıklayınız
Geçmişten Geleceğe
Hoca Ahmed Yesevî
Uluslararası Sempozyumu
Bildiri Özetleri
26-28 Eylül 2016
İstanbul/Türkiye
Türk Ocakları İstanbul Şubesi; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Avrasya Uluslararası Halk Araştırmaları Enstitüsü ile beraber düzenlediği "Doğumunun 110. Yılında Şehriyar" sempozyumu,31 Ocak 2017 tarihindeİstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Şehriyar'ın hayatının ve eserlerinin değerlendirildiği sempozyumda, pek çok akademisyen ve araştırmacı tebliğlerini sundu.
İSTANBUL TÜRK OCAĞI
ÜNİVERSİTELER ARASI HİKÂYE YARIŞMASI
YARIŞMA ŞARTLARI:
1. Eserler 12 punto, Times New Roman fontu ile, 1.5 satır aralığında, bilgisayar ile yazılmış olmalı, hikaye ve denemeler A4 ebadında 5 sayfayı geçmemelidir.
2. Konu ve anlatım serbesttir, ancak genel ahlak kurallarına uygun bir dil kullanılmalıdır.